Ovu najzastupljeniju školjku u Jadranu možemo jesti sirovu uz kap limuna i maslinovog ulja te je možemo kuhati ili pržiti. Dok je u svojoj čvrstoj ljušturi najčešće je pripremamo na buzaru, a ovako očišćena i konzervirana idealan je sastojak svakog rižota, tjestenine ili umaka s okusom mora.
Sastav: Očišćene dagnje, voda, sol, limunska kiselina
Alergeni: mekušci
Priprema: spremno za upotrebu nakon otvaranja
| PAKIRANJE NETO | EAN CODE | DIMENZIJE AMBALAŽE | EAN CODE KARTONA | BROJ PROIZVODA PO KARTONU | DIMENZIJE KARTONA (DxŠxv) cm | NETO KOLIČINA | BROJ KARTONA U REDU | BROJ REDOVA NA PALETI | VISINA PALETE | NETO KOLIČINA NA PALETI |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 190 g | 3859892899035 | 9 cm x 6,5 cm x 6,5 cm | 3859892899370 | 6 | 9 x 14 x 20 cm | 1140 g | 29 | 10 | 105 cm | 330,6 kg |
| Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g proizvoda: | |
|---|---|
| Energija | 441 kJ/ 105 kcal |
| Masti | 3 g |
| Od kojih zasićene masne kiseline | 0,5 g |
| Ugljikohidrati | 3,2 g |
| Bjelančevine | 16 g |
| Vlakna | |
| Sol | 15 g |


