U lonac stavite vodu za kuhati pastu i kada provri skuhajte linguine prema uputama na pakiranju.
Za to vrijeme tavu poškropite s malo maslinovog ulja te ugrijte na aganoj vatri. Na to dodajte nasjeckani češnjak, chilli, filet inćuna te razrežite cherry rajčice popola, zgnječite ih vrškom noža i dodajte u tavu.
Pazite na vatru jer ne smije biti pre jaka da potamni češnjak ili pre slaba da se inćun ne rastopi. U pripremljeni umak dodajte pola staklenke ocijeđenih dagnji (ili više - po želji), malo bijelog vina i listić maslaca, promiješajte i ostavite da se kuha nekoliko minuta.
Za to vrijeme pasta se već skuhala pa je ocijedite i prebacite u tavu u kojoj ste pravili umak i miješajte dok se ne rasporedi ravnomjerno. Ostatak vode od kuhanja paste možete dodati ako vam umak bude previše gust.
Kada poslužite na pijat poškropite maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra.