Naša priča počela je prije više od stoljeća

Tradicija

Tvrtka Canicula nastala je na tradiciji i naslijeđu sicilijanske obitelj Serio koja se više od sto godina bavi soljenjem i preradom ribe i morskih plodova. Obiteljski posao koji je započeo u mjestu Cefalù nedaleko Palerma na Siciliji razgranat je diljem Italije. Tvrtka Pesce Azzuro lider u proizvodnji konzervirane ribe u Italiji, zapošljava tisuću radnika, a svoje proizvode izvozi u države Europske unije i diljem svijeta.

Tvrtka Canicula u Hrvatskoj je osnovana 2011. godine, a proizvodnju je pokrenuo Cristian Serio, nastavljajući tradiciju svoje obitelji sa Sicilije koja se već duže od stoljeća bavi soljenjem i preradom ribe u skladu s mediteranskom tradicijom. Proizvodnja u Hrvatskoj je počela u iznajmljenim pogonima u Tribunju te poslije toga u Milni na otoku Braču, a ožujku 2016. godine s ponosom otvaramo vlastiti proizvodni pogon u poslovnoj zoni Prisike u Muću. U skoroj budućnosti planiramo proširiti svoju proizvodnju pogonom za dimljenje ribe te linijom za proizvode od dimljene ribe.

Osim proširenja pogona planiramo i proširenje vlastite ribolovne flote.

Proizvodnja

Stalnim investiranjem i razvojem želimo našu tvrtku uvrstiti među tehnološki najnaprednije u sektoru prerade proizvoda ribarstva na našem području. Investicije su usmjerene na razvoj održive proizvodnje uz sustavnu brigu o okolišu. Plasmanom najkvalitetnijih proizvoda u suradnji s dalmatinskim ribarima i hrvatskim partnerima želimo potaknuti razvoj ribarstva i gospodarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na našem putu kvalitete, tradicije i održivog razvoja surađujemo isključivo s partnerima koji zastupaju jednake vrijednosti.

Kvaliteta!

Kako bismo ostvarili vrhunsku kvalitetu proizvoda povjerenje koje imamo u naše zaposlenike i poštovanje prema potrošačima vodilje su našem poslovanju. Kontinuirano planiramo, provodimo, provjeravamo i ocjenjujemo učinkovitost poduzetih aktivnosti te unapređujemo efikasnost sustava po načelima održivog razvoja. Visoku kvalitetu naših proizvoda jamčimo implementiranim HACCP sustavom.

Misija i vizija

Naše proizvode radimo na tradicionalan mediteranski način, spajajući naslijeđe Sicilije i Dalmacije, želeći svojim kupcima pružili najbolje što Jadransko more može dati. Prirodu volimo i poštujemo, brinemo o ravnoteži ekosustava i surađujemo isključivo s tvrtkama koje dijele naša uvjerenja.

Upoznajte naše proizvode

Naše proizvode radimo na tradicionalan mediteranski način, spajajući naslijeđe Sicilije i Dalmacije, želeći svojim kupcima pružili najbolje što Jadransko more može dati.

Saznaj više
Mediteranska tradicija spojena u naslijeđu Dalmacije i Sicilije temelj je naše proizvodnje.