Povratak na ostale recepte

Špageti ala puttanesca

Špageti ala puttanesca

Vrijeme pripreme 30 min Broj porcija 4 osobe Težina pripreme Lagano

Sastojci

  • 0,5 kg špageta
  • 1 luk
  • 150 g otkoščenih zelenih maslina punjenih paprikom
  • 6 češnja češnjaka
  • 450 ml sjeckanih rajčica
  • 1 staklenka Canicula tuna komadića u maslinovom ulju
  • 1 manji svežanj peršina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Način pripreme

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Pobrinite se da budu malo al-dente i nemojte iscijediti svu vodu iz lonca, neka ostane malo na dnu.

Grubo nasjeckajte luk, češnjak i zelene masline. U širokom loncu zagrijte ulje te zažutite luk na laganoj vatri dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte potom masline (ostavite nešto i za dekoraciju) i češnjak pa miješajte još 2 minute, a nakon toga i sjeckane rajčice zajedno sa sokom. Promiješajte i poklopite lonac dok umak ne počne vreti, tada dodajte ocijeđenu tunu i ostavite da se krčka još 2 minute poklopljeno.

Kada je umak gotov prespite ga cijelog u sjeckalicu za hranu, začinite soli i paprom pa usitnitnjavajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Vratite umak u lonac u kojem ste ga kuhali i dodajte unutra špagete i vodu od kuhanja kako bi sve skupa promiješali i što bolje rasporedili umak po tjestenini.

Poslužite posutu rezanim zelenim maslinama i nasjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Mediteranska tradicija spojena u naslijeđu Dalmacije i Sicilije temelj je naše proizvodnje.