Povratak na ostale recepte

Namaz od inćuna

Namaz od inćuna

Vrijeme pripreme 10 min Broj porcija 3 osobe Težina pripreme Lagano

Sastojci

  • Canicula fileti slanih inćuna u maslinovom ulju
  • kruh
  • maslac
  • jaja
  • papar
  • svježi peršin

Način pripreme

Inćune sameljite u mužaru i pretvorite ih u pastu. Potom u mužar dodajte onoliko maslaca koliko imate smjese od inćuna te ponovno miješajte i napravite paštetu.

Kruh narežite na ne debele fete i popecite na tavi na koju ste prethodno stavili grijati ulje iz inćuna - ako vam je to previše intenzvino koristite maslinovo, ali svakako pržite kruh dok ne postane hrskav.

Namažite paštetu i narežite svježi peršin na sitno te pospite po kruhu. Hrskave fete kruha izrežite na 1 cm široke trakice kako bi ih mogli koristiti kao pribor za jedenje meko kuhanih jaja.

Lokalni ribari s kojima surađujemo svako nam jutro garantiraju najbolji ulov iz Jadranskog mora.